• Riaditeľské voľno

          • Vážení rodičia,

            v zmysle § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov Vám oznamujeme, že z prevádzkových a organizačných dôvodov na deň 17. mája 2024 udeľujeme riaditeľské voľno.

            Ďakujeme za porozumenie

          • Zápis do MŠ

          • Oznamujeme Vám, že zápis detí na predprimárne vzdelávanie

            pre školský rok 2024/2025 do materskej školy

            bude prebiehať od  02. mája do 07.mája 2024 .

            Vypísané žiadosti a potvrdenie o zdravotnej spôsobilosti od lekára sa budú odovzdávať osobne v materskej škole

            od 02. mája do 07.mája 2024, v čase od 10:00 do 13:00 hod.

            Podmienky prijatia dieťaťa do materskej školy:

            • do materskej školy sa prijímajú deti  vo veku spravidla od troch do šiestich rokov veku,
            • prednostne sa do materskej školy prijímajú deti, ktoré dovŕšili piaty rok veku, nakoľko je pre nich predprimárne vzdelávanie povinné,
            • do materskej školy sa prijímajú deti na základe písomnej žiadosti zákonných zástupcov dieťaťa.

            Zakladne_informacie_pre_rodicov_pred_nastupom_do_MS_2024-25.pdf

            Prehľad dokladov potrebných k zápisu:   

            ziadost_o_prijatie_do_MS_Beckov.pdf

            potvrdenie_detskeho_lekara_prijatie_do_MS.pdf

          • ČERSTVÉ HLAVIČKY – HLASUJTE!

          • Zapojili sme sa do projektu „Čerstvé hlavičky“. Chceme deťom dopriať vitamíny v podobe čerstvej zeleniny alebo ovocia z predajne Kaufland.

            O čo ide?

            O dodávku čerstvého ovocia zeleniny raz týždenne vždy utorok pre deti MŠ alebo žiakov ZŠ počas celého školského roka 2024/25.

            Ako túto podporu získať?

            Potrebujeme váš HLAS! Hlasujte za nás na webovej stránke „cerstvehlavicky.sk“

            Ako prebieha hlasovanie a ako ho môžem podporiť?

            Hlasovanie bude prebiehať v termíne od 25.04.2024 do 29.05.2024 na stránke www.cerstvehlavicky.sk. Návštevník, ktorý sa rozhodne zapojiť do hlasovania sa na stránke pri prvej návšteve zaregistruje. Návštevník bude následne vyzvaný na zadanie telefónneho čísla, na ktoré bude zaslaná overovacia SMS s vygenerovaným kódom. Po zadaní správneho kódu z SMS sa dokončí registrácia. Po dokončení registrácie sa udelí hlas škole alebo škôlke, ktorú si návštevník zvolil pred zahájením registrácie. Pri ďalších návštevách stránky, stačí keď sa už len prihlási a zahlasuje. Odoslaný hlas sa danej škole alebo škôlke ihneď pripočíta a prepočíta koeficientom. Poradie sa na stránke v reálnom čase upraví. Návštevník môže hlasovať v jeden deň iba jedenkrát, pričom môže hlasovať jedenkrát za škôlku a jedenkrát za školu.

            Ďakujeme za každý hlas!

          • Upratujeme s Barbie

          • Základná škola s materskou školou J. M. Hurbana sa pod organizačnou taktovkou obce Beckov tento rok zapojila do celoslovenskej akcie organizovanej ku Dňu Zeme s názvom Barbie upratuje Slovensko.

            Cieľom tejto kampane je zapojiť do upratovania nášho okolia čo najväčšiu komunitu a spoločne si skrášliť našu obec veľkým jarným upratovaním po zime. Organizátori kampane zabezpečili pre všetkých zúčastnených rukavice i vrecia na odpadky.

            Deň zeme 2024 sa nesie v znamení upratovania s Barbie! Barbie uprace Slovensko. Jeden deň, počas ktorého sme sa rozhodli ísť urobiť niečo pre prírodu v našom okolí! Celý projekt je inšpirovaný myšlienkou BARBIE LOVES THE OCEAN = spoločenská zodpovednosť = my to nielen hovoríme, ale reálne aj robíme!

            Barbie inšpiruje svet už 65 rokov a upratovať prírodu s legendou chce každý! Spoločne sme sa rozhodli zatočiť s neporiadkom po zime a ukázať všetkým, že upratovanie je hračka!

            Celá akcia sa začala v piatok, 19. apríla 2024, ráno o 9:00 hod. Žiaci po úvodných pokynoch boli rozdelení na jednotlivé úseky – najstarší žiaci (8. a 9. trieda) šli upratovať okolie židovského cintorína a hradu. Piataci, šiestaci a siedmaci pozametali príjazdovú cestu k Trojičnému námestiu a vyzbierali odpadky v okolí parku, Tretiaci a štvrtáci šli pomôcť škôlkarom upratať okolie MŠ a predškoláci spolu s prvákmi a druhákmi upratali okolie školy.

            Upratovanie bolo nielen úspešné, ale veríme, že bude zároveň inšpiráciou aj pre ostatných občanov, aby sme sa o svoje okolie a prostredie, v ktorom žijeme, aktívne starali.

            Zároveň sa chceme poďakovať pánovi Petrovi Bánovskému s pani manželkou Olinkou, ktorí sa k nám pridali a pomohli s upratovaním hradnej cesty.

            https://www.ta3.com/clanok/935133/na-hrade-beckov-upratovali-do-zberu-odpadu-sa-zapojili-ziaci-aj-dobrovolnici

          • Vybíjaná – okresné kolo

          • Dňa 18. apríla 2024 sa konalo okresné kolo mladších žiakov vo vybíjanej v Mestskej športovej hale v Novom Meste nad Váhom. Našu školu reprezentovali žiaci 3. a 4. ročníka, ktorí sa po prvýkrát zúčastnili na majstrovstvách okresu vo vybíjanej. Súťaže sa zúčastnilo 12 škôl z celého okresu. Školy boli rozdelené do štyroch skupín, víťazi zo skupiny postúpili medzi prvé štyri miesta.

            I keď sme statočne bojovali, nakoniec sme sa umiestnili na 8. mieste. Každým zápasom sme sa zlepšovali a hrali naplno. Žiaci si užili radosť z hry a tešili sa každého vybitého hráča. Veríme, že aj prehra môže motivovať k ďalšiemu zlepšovaniu sa v tejto veľmi peknej a dynamickej hre.

          • Slávik Slovenska - školské kolo

          • Vo štvrtok, 18. apríla 2024,  sa uskutočnilo na našej škole školské kolo Slávika Slovenska. Žiaci od 1. do 9. ročníka si pripravili individuálne aj skupinové slovenské autorské aj ľudové piesne. Predviedli, že majú nielen odvahu, ale aj zlato v hrdle. Súťažili v 3 kategóriách. 

            V prvej kategórii ( žiaci 1. - 3. ročníka) sa umiestnili na 1. mieste - Matej Ondříšek, 2. mieste - Sabina Kapková a na 3. mieste - Katarína Pietriková.

            V druhej kategórii (žiaci 4. - 6. ročníka) sa umiestnila na 1. mieste - Zuzana Blatnická, na  2. mieste - Rebeka Klčovská a na 3. mieste - Zuzana Križanová.

            V tretej kategórii (žiaci 7. - 9.ročníka) sa umiestnili na 1. mieste dvaja žiaci a to Adam Gono a Natália Čitáková, na 2. mieste - Lucia Križanová a na 3. mieste - Ema Pavlechová.

            Špeciálne ocenenie a vďaka patrí Lucii Križanovej, ktorá všetkých súťažiacich hudobne a klavírne doprevádzala pri spievaní.

            Vďaka a veľký potlesk si vyslúžili žiaci 6. a 7. ročníka, ktorí svojím vystúpením obohatili spevácky program. Šiestaci chlapci s klavírnym doprovodom zaspievali pieseň Slovenské devy. Žiaci 7. ročníka si pripravili, zaspievali aj hudobne sprevádzali známu pieseň od skupiny Modus - Úsmev. 

            Všetkým oceneným srdečne gratulujeme a prajeme im, aby ich hudba a spev naďalej bavila a sprevádzala a tým obohacovala ich život. 

          • Florbalový trpaslík z Beckova nesklamal

          • 21. marca 2024 sa florbalovému trpaslíkovi z Beckova podaril husársky kúsok. Najmenšia výprava sa nezľakla svojich súperov a po fantastickom výkone zvíťazila v okresnom kole a postúpila ako najlepšie florbalové mužstvo NM okresu do krajského (regionálneho) kola. 

            Dnes, 16. apríla 2024, sa desať statočných hrdo postavilo svojim súperom - víťazovi okresného kola v Myjave (Základná škola Viestova Myjava) a víťazovi okresného kola v Trenčíne (Základná škola Hodžova Trenčín) v regionálnom kole, ktoré sa konalo v Mestskej športovej hale v Nemšovej.

            Prvý zápas proti Myjave sa ešte ani poriadne nezačal a už sme v štvrtej minúte vyhrávali 5:0. Zaskočená obrana Myjavy sa nestačila diviť, čo naši chlapci predvádzali. Napokon sme vyhrali v pomere 7:3.

            Do druhého zápasu sme nastúpili síce so vztýčenou hlavou, ale za to s rešpektom, pretože ich súpermi bol hokejový výber z Trenčína. Ešte za stavu 2:3 sme verili, že by sme mohli výsledok zvrátiť, ale nakoniec nám došli sily a s hrdosťou sme prehrali 2:5. I napriek prehre sme obsadili krásne druhé miesto!

            Naši chlapci v základnej zostave s Matejom Podhorským, Filipom Budayom, Richardom Šickom, Matúšom Šutovským a brankárom Simonom Kapkom ukázali, že aj taká malá škola, ako je tá naša, dokáže konkurovať oveľa väčším školám. Nesmieme zabudnúť ani na striedajúcich hráčov - Patrik Paška, Jozef Turas, Dominik Šutovský, Maxim Groschmidt a Samko Filip. Všetkým chlapcom ďakujeme za úspešnú reprezentáciu našej školy!

            Naša vďaka patrí aj pánovi Podhorskému, ktorý nám pomohol s odvozom.

          • Kladenie vencov

          • Temné a kruté následky druhej svetovej vojny zanechali obrovské materiálne škody, no čo je najhoršie, zostali po nich bolestivé a kruté spomienky na ľudské obete. Len vo vtedajšom Československu ich bolo približne 356.000. Máme veľkú zodpovednosť šíriť myšlienky mieru a pokoja vo svete a nedopustiť, aby svet čelil podobným ozbrojeným konfliktom a tragédiám. Dnešní mladí ľudia musia vedieť, aké devastačné následky má vojna na život človeka...

            4. apríla 2024 sme si pietnym aktom kladenia vencov a lampiónovým sprievodom pripomenuli výrazný dejinný medzník v našej histórii, a to oslobodenie obce Beckov.

            Túto významnú udalosť v dejinách našej obce si prišli pripomenúť nielen občania, ale aj žiaci zo Základnej školy s materskou školou, ktorí vystúpili s krátkym programom. K účastníkom sa prihovoril starosta obce Ernest Benko a prítomní si tichou spomienkou uctili pamiatku zosnulých, ktorí padli za našu obec. 

          • A sme zapísaní...

          • Jedným z významných období v živote dieťaťa je nástup do školy. Pre dieťa je to prechod z obdobia „hier“ do obdobia „povinností“. Je to však aj obdobie zvýšenej záťaže pre rodičov.
            V dnešnej náročnej, uponáhľanej dobe plnej moderných výdobytkov techniky, keď sa stále hovorí o dôležitosti vzdelania, akosi očakávame, že dnešné deti sa rýchlo, niektoré ešte v škôlke, naučia čítať, písať, počítať, dokonca zapnúť, vypnúť počítač, naštartovať internet či ovládať mobilný telefón.

            3. apríla 2024 sa na našej škole uskutočnil zápis budúcich prváčikov. Pani učiteľky hravou formou zisťovali, či je predškoláčik pripravený zasadnúť v septembri do školskej lavice. S nádejným prváčikom sa krátko porozprávali, vyzvali ho, aby zaspievalo pesničku alebo povedalo básničku a poprosili ho, aby nakreslil obrázok. V pokojnej priateľskej atmosfére si overili, či pozná farby, geometrické tvary a čísla do desať. 

          • Spomienka na Jozefa Miloslava Hurbana

          • Ani upršané, sťa aprílové počasie neodradilo obyvateľov Beckova a Kálnice, aby sa dňa 24.3.2024 zúčastnili pietneho aktu kladenia vencov k pamätnej tabuli najvýznamnejšieho rodáka z Beckova, Jozefa Miloslava Hurbana.

            Jozef Miloslav Hurban patrí medzi najvýraznejšie osobnosti slovenských dejín. Bol spisovateľom, novinárom, politikom. Okrem toho však zastával i funkciu evanjelického farára, aktívne sa zapájal do cirkevných diskusií a patril medzi predstaviteľov vrcholnej evanjelickej inteligencie 19. storočia.  

            Keďže naša škola nesie v názve meno tohto významného dejateľa Slovenska, zúčastnili sme sa tejto spoločenskej akcie aj my. Katka Harmadyová predniesla báseň, s ktorou sa nedávno vystúpila na obvodnom kole Hviezdoslavovho Kubína a Sára Klčovská prečítala krátky prehľad zo života nášho rodáka.

          • Noc s Andersenom

          • Naša škola ožila v noci dňa 22.3.2024, kedy sme mohli zažiť Noc s Andersenom.

            Žiaci prežili neopakovateľný večer plný  hier, tvorivých dielní motivovaný Andersenovou rozprávkou Snehová kráľovná, ktorú nám prišiel prečítať pán starosta Ernest Benko. Žiaci piekli koláč, maľovali kráľovnú, vyrábali kráľovskú korunu a tiež súťažili v rôznych disciplínach na stanovištiach v jednotlivých triedach. Mali sme aj výbornú večeru vo forme pizze a veľmi dobré raňajky, ktoré zabezpečila rodina Bartošová.

            Ďakujeme všetkým rodičom, učiteľom, pani vychovávateľkám, ktoré prispeli k tomu, že žiaci mohli prežiť  noc v škole plnú zážitkov a radosti. 

          • Hviezdoslavov Kubín - okresné kolo

          • Hviezdoslavov Kubín pokračoval 22.3.2024 okresným kolom, v ktorom sa predstavilo 26 talentovaných recitátorov z 13 škôl v okrese Nové Mesto nad Váhom. V tejto silnej konkurencii sa nestratili ani naše dve recitátorky. Rebeka Jamborová vo svojej kategórii - próza - obsadila 3. miesto a Sára Klčovská vo svojej kategórii - poézia - krásne 2. miesto. Obom recitátorkám gratulujeme a ďakujeme za reprezentáciu školy.

            Súčasťou podujatia bola aj vzdelávacia časť venovaná 200. výročiu narodenia Adely Ostrolúckej a Aničky Jurkovičovej.

          • Veľkonočný florbalový turnaj

          • Naši mladí florbalisti pokračujú vo víťaznej šnúre vyhratých turnajov. Po výhre vo fašiangovom turnaji a včerajšom skvelom postupe na krajské kolo sa im podarilo zvíťaziť aj vo veľkonočnom florbalovom turnaji o Putovný pohár riaditeľa ZŠ s MŠ Beckov.

            22.3.2024 sa v telocvični našej ZŠ stretli štyri družstvá: A-team ZŠ s MŠ J. M. Hurbana, Vyhasnuté hviezdy, 1. FT Beckov a nový tím - Krušovice. Po dramatických zápasoch, v ktorých sa prítomní diváci mohli tešiť z nádherných gólov, sa nakoniec víťazom stalo družstvo reprezentujúce našu školu - A-team ZŠ s MŠ J. M. Hurbana v zložení Matej Podhorský, Richard Šicko, Filip Budaj a Simon Kapko. Nášmu družstvu gratulujeme a tešíme sa, že nás takto krásne reprezentovali.

            Konečné poradie:

            1. A-team ZŠ s MŠ J. M. Hurbana

            2. Vyhasnuté hviezdy

            3. Krušovice

            4. 1. FT Beckov

          • A - Super Florbal Pohár chlapcov ZŠ

          • Vo štvrtok, 21.3.2024, sa v Novom Meste nad Váhom uskutočnilo okresné kolo vo florbale žiakov ZŠ. Vo veľmi silnej konkurencii (šesť najlepších škôl v NM okrese) naši žiaci po heroickom výkone obsadili prvé miesto a postúpili na krajské kolo, ktoré sa uskutoční 16.4.2024 v Nemšovej.

            Hralo sa systémom 3+1 a naši chlapci nastúpili v základnom zložení Matej Podhorský, Filip Budaj (C), Richard Šicko spolu s brankárom Simonom Kapkom. Mužstvo doplnili striedajúci hráči Samko Filip, Matúš Šutovský a Maxim Groschmidt.

            Žiakom gratulujeme a prajeme veľa úspechov v ďalšom kole.

          • Testovanie 9 2024

          • V stredu 20.3.2024 naši deviataci absolvovali prvú vážnejšiu skúšku - Testovanie 9 2024. Cieľom testovania bolo získať obraz o výkonoch žiakov z matematiky a zo slovenského jazyka a literatúry.

            Samotný výsledok žiaka slúži ako podklad na prijímacie skúšky na strednú školu. Zároveň môže poskytnúť školám spätnú väzbu a komplexnejší obraz o testovaných predmetoch, ktorý môže pomôcť pri skvalitňovaní vzdelávania. Veríme, že našim deviatakom sa darilo a prajeme im ešte veľa úspechov pri nasledujúcich dôležitých krokoch. 

          • Olympiáda z evanjelického náboženstva

          • Dňa 15.3.2024 sa uskutočnilo seniorálne kolo olympiády z evanjelického náboženstva. 

            V 1. kategórií sa v Považskom senioráte umiestnila na peknom 5. mieste žiačka 3. ročníka Lucia Ševčeková a v 3. kategórii sa na výbornom 2. mieste umiestnila Ema Pavlechová, žiačka 7.ročníka.

            Tešíme sa z týchto pekných úspechov a dievčatám blahoželáme. 

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou Jozefa Miloslava Hurbana, Beckov č. 410
      • Základná škola: 032 7777 120 mobil: 0904 704 303 Školská jedáleň: 0948 226 472 Školský klub detí: 1. oddelenie (Mgr. Adriana Vanková) 0948 388 712 2. oddelenie (Mgr. Jana Ježovicová) 0948 051 543 3. oddelenie (Bc. Zdenka Ondrejovičová) 0940 627 963 Materská škola (v budove ZŠ): 0948 222 720 Materská škola (elokované pracovisko): 032 7777 180
      • 916 38 Beckov 410 Slovakia
      • 36125296
      • 2021605498
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje